EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Lluís Nacenta

Docència

Imparteix l'assignatura Disseny i Gestió Cultural al Grau de Disseny a EINA, el mòdul Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II al Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny i els mòduls Ètica i Estètica de l'Art Sonor i Implicacions Socials i Polítiques de l'Art Sonor al Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona.

Activitat Professional / Recerca

La seva recerca dels darrers anys va orientada a la comprensió de la música com a fet estructuralment complex, enlloc d'estèticament autònom, a una mena de transposició musical de la lectura de l'escultura que Rosalind E. Krauss proposa a Sculpture in the Expanded Field. L'aspecte d'aquesta recerca que és rellevant en el camp del disseny apunta a una concepció de l'acoustic design diametralment oposada a la de R. Murray Schafer, a una concepció, doncs, no dogmàtica, no ecològica, no moral, no científica.

Els darrers anys ha format part del grup de recerca sobre Teoria i Crítica de les Arts dirigit pel Dr. Antoni Marí. Actualment forma part del projecte de recerca Objectes d'estudi de la Fundació Antoni Tàpies.

En l'aspecte professional, s'ocupa de la curadoria i producció de projectes musicals i d'art sonor. Entre d'altres, ha comissariat projectes per al Festival Sónar, Arts Santa Mònica i el CCCB. Forma part, així mateix, del grup de recerca i interpretació de música experimental Experimental Funktion.

Publicacions

(Tots els textos es recullen a 19preguntes sota llicència copyleft)

E I N A