EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Gerard Vilar

Barcelona, 1954.

Va fer estudis de filosofia a Barcelona, a Frankfurt i a Constança. Va ser becari DAAD i Humboldt. Va tenir el primer lloc docent en el departament de teoria i composició de l'ETS d'Arquitectura de Barcelona. Actualment és Catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts al Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona del qual ha estat director.

Docència

Va ser organitzador i responsable dels màsters UAB- Fundació Miró en Teoria de l'Art Contemporani "Pensar l'art contemporani" i "Gramàtiques de l'Art Contemporani" (2000-2012). També ha estat professor convidat en universitats d'Alemanya, Estats Units, Regne Unit i Mèxic .

Recerca

Com a investigador Principal ha dirigit els següents projectes competitius :

Ha dirigit fins ara una vintena de tesis doctorals.

Així mateix realitza treballs d'avaluació per a diferents agències nacionals i internacionals (ANECA, CNEAI, AQU, CONACYT, FONDECYT i altres agències).

Publicacions

Interessat sempre per les relacions entre l'estètica, ètica i la política, és autor dels llibres Raó i marxisme (1979), Discurs sobre el Senderi (1986), Les cuites de l'home actiu (1990), Individualisme. Estètica, ètica i política (1992), La raó insatisfeta (1999), El desordre estètic (2000), Les raons de l'art (2005), i Desartización (2010). El seu pròxim llibre és Precarietat, art i política (2017). És autor de gran nombre d'articles, ha col·laborat en nombroses obres col·lectives, així com ha realitzat també edicions i traduccions en llengua catalana i en castellà d'obres de Kant, Hegel, Marx, Adorno, Habermas, Rawls, Danto i Carroll .

Dirigeix ​​amb Jèssica Jaques la revista Disturbis.

E I N A